Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Steeds meer camperbouwers naar elektrisch

  • CamperHomie

Steeds meer camperbouwers naar elektrisch

Neem VAN-Jorn, dit bedrijf neemt Nederlands eerste 100% elektrische buscamper in productie.

Het Nederlandse campermerk VAN-Jorn heeft tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht haar nieuwe volledige elektrische buscamper gelanceerd. Het model, genaamde de CHARGE, is de eerste productiemodel van een elektrische buscamper in Nederland in dit segment.

 

Deze elektrische camper biedt een indrukwekkend rijbereik van ruim 370 km in de praktijk (420 WLTP) en heeft een vrij laadvermogen tot 450 kg op een B-rijbewijs. De CHARGE combineert duurzaamheid met gebruiksgemak, perfect passend in de toenemende vraag naar milieubewuste mobiliteit.

De nieuwe elektrische buscamper is gebaseerd op de volledig nieuwe Peugeot e-Boxer. De inrichting van het voertuig is volledig modulair en lichtgewicht, en kan zelf samengesteld worden door de klant.

In het interieur wordt helemaal geen gas meer gebruikt. Koken gebeurt op inductie, en verwarmen met een warmtepomp. De accu van de bus laadt de interieur-accu automatisch bij waardoor genoeg stroom bij vrij staan nooit meer een issue is.

 

Vernieuwde online configurator

Er zijn gelijktijdig nieuwe functies toegevoegd in de online configurator van het campermerk. Speciaal voor de CHARGE. In deze tool kunnen klanten hun camper eenvoudig zelf samenstellen, waarbij nu ook de rekensom van de verschillende gewichten inzichtelijk wordt gemaakt. Dit maakt het makkelijker om de ideale camper te configureren, met alle gewenste opties, zonder verrassingen onderweg.

 

Finalist Duurzaamste Kampeermiddel

Naast de bekroning tot Camper van het Jaar 2025 eerder deze week, was VAN-Jorn ook finalist voor de Duurzaamheid Award in de categorie ‘duurzaamste kampeermiddel’ met de elektrische CHARGE buscamper. Deze finaleplaats is een erkenning voor de inzet van het bedrijf op het gebied van duurzame kampeermiddelen.


“Met de introductie van de elektrische CHARGE laten we zien dat de buscamper helemaal geen diesel meer hoeft te zijn. De elektrische bus is interessant op het gebied van prijs, rijbereik, rijcomfort en uitrusting. Dit busmodel gaat nu meer vanzelfsprekend mee in de overweging” aldus Jorn Hofman, oprichter en directeur van VAN-Jorn.

 

Over VAN-Jorn

VAN-Jorn, gevestigd in Groningen. Het is een jong en energiek bedrijf dat maatwerk campers bouwt met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. Met een team van ruim 20 gepassioneerde vakmensen ontwikkelen zij unieke campers voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar meer dan een standaardoplossing.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.