Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Elektrische camperbus eVentje wint Duurzaamheidsprijs 2024

  • CamperHomie

Elektrische camperbus eVentje wint Duurzaamheidsprijs 2024

Ventje heeft op 2 oktober de Duurzame KampeerAward 2024 gewonnen. De vakjury roemde Ventje om hun innovatieve kampeervoertuigen, die ook internationaal erkenning krijgen. “Het gebruik van circulaire materialen zoals hout en schapenwol en de samenwerking met maatschappelijke leveranciers benadrukken hun toewijding aan een duurzame toekomst”, aldus de jury.

De award voor het meest duurzame kampeermiddel wordt jaarlijks uitgereikt door onder andere de ANWB, BOVAG en de NKC.

Camperbouwer Ventje ontving de onderscheiding vanwege het interieur van de elektrische camper, genaamd eVentje, waarin onder meer FSC-gecertificeerd hout, schapenwol, linoleum en andere CO2-neutraal geproduceerde materialen zijn toegepast. Een groot zonnepaneel op het hefdak voorziet de camperaar van groene stroom en zorgt ervoor dat de camperbus volledig zelfvoorzienend is.

Waardevolle erkenning

Eigenaar Frank Westland van Ventje is trots: “Deze prijs is erg waardevol. Onze camperbus geeft je de vrijheid om volop te genieten van de mooiste plekken in de natuur. Daar wil je dan vanzelf ook zuinig op zijn.

Een paar jaar geleden won ons originele Ventje, die op brandstof rijdt, de duurzaamheidsprijs. Het is heel mooi dat ons elektrische eVentje nu ook bekroond is, zodat meer mensen horen dat er nu ook een elektrische variant beschikbaar is.”

Juryrapport

“eVentje blijft indrukwekkende stappen zetten in duurzaamheid en innovatie. Het team werkt intensief aan het blijven vernieuwen, met een bijzonder innovatief design dat ook internationaal erkenning krijgt.

Na hun eerdere succes blijven ze doorontwikkelen en introduceren opnieuw een duurzaam kampeermiddel dat uitblinkt in circulariteit. Hun gebruik van circulaire materialen zoals hout en schapenwol en de samenwerking met maatschappelijke leveranciers benadrukken hun toewijding aan een duurzame toekomst”, aldus de jury.

Elektrische camperbus

Het eVentje is gebouwd op de efficiënte ID.Buzz, waarmee je ver kunt reizen (459 km WLTP) tegen minimaal energieverbruik. Dat is duurzaam en zorgt ervoor dat je er goed mee op vakantie kan.

De compacte camperbus is te gebruiken als dagelijkse auto en staat gewoon voor de deur. Je pakt hem dus snel om er even op uit te gaan: voor een weekendje weg, een stedentrip of een grote vakantie.

De binnenruimte voelt erg ruim aan en is dankzij het slimme interieur van alle gemakken voorzien, zoals een keuken, twee tweepersoons bedden, een loungebank, een vierzitter met tafel en een buitenset.

Over Ventje

Ventje is een snelgroeiend bedrijf in de productie van duurzame en modulaire kampeerbusjes. Het bedrijf Ventje telt 60 medewerkers en
heeft in Culemborg twee productieruimtes (totaal 4000 m2) en een verhuurlocatie.

Naast de verkoop heeft Ventje een verhuurvloot van circa 40 Ventje-camperbussen. Inmiddels rijden er in Nederland bijna duizend Ventjes rond en is er een enthousiaste community ontstaan van Ventje-eigenaren!

Team CamperHomie feliciteert Ventje met het behalen van deze prachtige prijs!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.