Duurzaam reizen met de camper is groeiende. Dat er veel te doen is omtrent duurzaam is een goede zaak. We worden bewuster van het feit dat we zuiniger met ‘ Moeder Natuur’ moeten omgaan.
Als camperaar, vanlifer of kampeerder kunnen we ons steentje bij dragen. Sommige van ons rijden tenslotte nog met wat oudere zware diesels. Toch kunnen we dit compenseren. Helemaal duurzaam zou mooi zijn maar is niet altijd haalbaar. Elk begin is een goede stap.
We geven een paar voorbeelden;
Zonnedouche van Quecha SOLAR CAMPINGDOUCHE ONDER DRUK 8
Wanneer je heerlijk op een vrije plek geparkeerd staat en de vogeltjes om je heen hoort fluiten, is het toch wel heel lux als we even de douche uit kunnen flappen. De Zonnedouche is van redelijk formaat maar kan dan ook wat water hebben. Hoe snel het water warm wordt hangt af van verschillende factoren natuurlijk; de hoeveelheid zon, hoe de douche geïnstalleerd wordt en hoe koud het water is aan het begin van het opwarmingsproces.
https://www.instagram.com/p/B0Y_JiLooEc/
Flextrash.
Een super idee, terwijl je aan het kamperen bent geeft deze afvalbak je al een goede vibe want deze is gemaakt van oude plastic flessen! Zonder dat je iets voor hoeft te doen ben je al duurzaam bezig. Wanneer je dit zakje dan ook nog vult met afval, nou dan gaat je groene hart toch echt sneller kloppen.
Er zijn drie varianten, 3 liter, 5 liter en 9 liter. Daarnaast zijn ze in talloze kleuren verkrijgbaar en bijna overal aan te klemmen.
https://www.instagram.com/p/BmvJ2kKHkIa/
Deeleconomie:
Dat is bekend, Camperhomie is fan van de deeleconomie. We hoeven niet alles aan te schaffen. Een camper kan je huren maar ook via de grotere platforms “lenen” via de airbnb on weels. De drie grote voorbeelden hiervan zijn; PaulCamper, Goboony en Camptoo. Er bestaat een mooi gezegde; het verlangen is altijd mooier dan het bezitten.
Hoe meer we delen hoe minder we hoeven te produceren. Mooi toch?
Dan als laatste de natuur-kampeertereinen;
Erg hot want je moet als duurzaam eco-toerist wel kunnen zeggen dat we met al deze milieubesparende zaken op een duurzame camping hebben gestaan. Gelukkig is er een site waar deze campings zich aan kunnen melden. Jawel, Camperhomie. Maar ook bij natuurkampeertereinen.nl. Er zijn er maar liefst 146 van in Nederland. Een natuurkampeerterrein wordt je natuurlijk (😉) niet zomaar. Deze moeten aan een bepaalde richtlijnen voldoen. Een paar punten uitgelicht.
Ruimte; dat is een grote plus
Rust; mooie bijvangst
Eenvoudige voorzieningen; Dat kunnen we aan want we hebben tenslotte onze eigen solar douche, afvalbak en kookspullen bij.
Duurzaam reizen met de camper kan dus. Heb jij ons initiatief al gezien? Word ook een #responsiblehomie. Als jij een donatie achterlaat voor onze partners dan sturen wij je een toffe sticker toe die symbool staat voor groen doen. Wij compenseren de uitstoot van jouw roadtrip! Je bent ook welkom om andere Homies vooruit te helpen. Laat een gratis tip of trick achter op het forum.
https://www.instagram.com/p/ByAeLorojnY/
Dat is zeker een hot item. Die Flextrash is een mooi initiatief, uiteindelijk blijft reizen belastend voor het milieu.
Super goede tips!