Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

Werken vanuit je passie en je camper

  • CamperHomie

Werken vanuit je passie en je camper

Homie Joris deelt graag zijn ervaring met anderen, in de hoop anderen te kunnen inspireren hun dromen waar te maken en geeft je hierbij een kijkje in zijn leven!

Zelfvoorzienend leven met een camper

Jaren droomde ik van een off-grid en zelfvoorzienend leven. Ik wist alleen niet waar, durfde geen concrete stappen te nemen maar de droom bleef bestaan. Nu heb ik mijn manier gevonden en deel ik mijn reis, letterlijk en figuurlijk, graag met jullie.

Want in mijn ervaring zijn de begrippen “off-grid en zelfvoorzienend” voor interpretatie vatbaar.

Wellicht is het ultieme het klassieke plaatje van een “boerderij leven” waarbij je voorziet in je eigen voedsel, energie etc.

Echter ben ik daar zeker niet aan toe omdat ik (mede vanuit mijn ADHD achtergrond) goed teer op afwisseling in activiteit en omgeving.

 

zelfvoorzienend

 

De letterlijke ontdekkingsreis

Na jaren reizen en zoeken naar die plek, heb ik voor nu mijn plek gevonden: ik reis rond en onderneem vanuit mijn zelfgebouwde off-grid camper. Het is een bizar project, totaal uit mijncomfortzone geweest, om te komen waar ik nu ben.

Het bouwen van de camper, van twee linker naar twee rechterhanden, het (voor nu) beëindigen van mijn succesvolle en dik betaalde loondienst carrière, het werken vanuit passie, van je hobby je werk maken, met als risico een hobby te verliezen (;-)) en zonder zekerheid op voldoende inkomsten.

Maar het leven is te kort om dromen niet te ervaren. En de ervaring van een off-grid zelfvoorzienende camper is echt uniek. Alleen al omdat het mij in staat stelt nu naar het zuiden te trekken, nu het natte en donkere seizoen in NL is aangebroken.

 

werken vanuit de camper

 

Het vrije gevoel van onafhankelijkheid vanuit de camper

Het geeft zo een vrij gevoel om elke dag te kunnen beslissen waar te gaan en te staan. Het feit dat de koelkast, de vriezer, alle elektriciteit aan boord al vele maanden aan staat en draait zonder ook maar een minuut aan walstroom te hangen.

Het feit dat ik altijd alles bij mij heb, en tegelijkertijd best minimalistisch leef. Het wakker worden in de natuur, op de mooiste plekken kunnen wonen en elke dag nieuwe buren en nieuwe omgeving kunnen ervaren.

En natuurlijk is de mate van zelfvoorzienend en off-grid voor interpretatie vatbaar. Gezien ik diesel nodig heb en eens per week mijn 250 liter watertank moet vullen en mijn eten elders koop.

Daarnaast staat dat ik geen hypotheek heb, geen schulden heb, niet afhankelijk ben van een baas (tenminste mijn bedrijfje heb ik pas net gelanceerd… voor nu de meest recente uitdaging in “zelfvoorzienend worden) en dat ik alles zelf heb opgebouwd en niet afhankelijk ben van wie dan ook.

 

Drone foto camper

 

Werken vanuit je passie

Ik werk nu vanuit mijn passie. Met www.dekitesurfbus.nl neem ik mensen mee op reis en combineer ik wildkamperen in de natuur met privé kitesurf cursussen op de mooiste bestemmingen. Ik wil mensen inspireren ook hun hart te volgen en ben ervan overtuigd dat het leven in een off-grid camper gecombineerd met het buitenleven en kitesurfen voor heel veel mensen veel kan betekenen.

Daarnaast bied ik offline reizen aan. Mensen leveren bij aankomst hun smartphone in en dan gaan we een week op avontuur. Bestemming onbekend! Want spontane dingen zijn het leukst in het leven! De eerste klanten hebben inmiddels geboekt!

Wie weet dat ik ooit nog eens een volgende mate van zelfvoorzienend en off-grid leven aanga.

Voor nu is dit mooi! Ik hoop dat ik jullie hier mee kan inspireren en ik vertrek nu richting het zuiden! Ik hoop dat ik jullie inspireer en laten we elkaar blijven uitdagen en helpen!

 

Groetjes Joris van Dekitesurfbus.nl 

 

Ps. als je mijn (levens)reis wilt volgen kan dat op Insta: @dekitesurfbus.nl

 

En ben jezelf toe aan verandering en meer geluk kom dan vooral een paar dagen aan boord!

 

Wil je nog meer inspirerende verhalen van andere Homies? Lees dan hier verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.