Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

×

“campers in transitie” – inzichten en toekomstperspectieven voor de campermarkt

  • CamperHomie

“campers in transitie” – inzichten en toekomstperspectieven voor de campermarkt

NKC presenteert: onderzoek “campers in transitie” – inzichten en toekomstperspectieven voor de campermarkt

Nieuwe brandstoffen en energiedragers centraal tijdens congres – Aanmelden nu mogelijk

Soesterberg, 11 september 2024

De energietransitie en klimaatverandering hebben een grote impact op de recreatieve mobiliteit, waaronder camperen. In opdracht van NKC, dé partner in camperlife, heeft advies- en onderzoeksbureau Ecorys recent onderzoek uitgevoerd naar de brandstofscenario’s voor de campermarkt.

Dit onderzoek biedt waardevolle inzichten in de toekomst van campers en de overstap naar duurzame brandstoffen en energiedragers. NKC wil hiermee bijdragen aan een duurzame toekomst voor de camperaar en het camperplezier behouden voor komende generaties.

 

Congres: campers in transitie

NKC organiseert op maandag 16 september het congres “campers in transitie” waarin de bevindingen van het onderzoek worden gepresenteerd en besproken met branche-experts, beleidsmakers en camperaars. Dit congres biedt de mogelijkheid om in te gaan op de toekomst van campers en de benodigde stappen naar een duurzame sector.

 

Campers en de energietransitie

Doordat er in Europa vanaf 2035 geen nieuwe voertuigen verkocht mogen worden die rijden op fossiele brandstof zijn aanpassingen in de campersector noodzakelijk. Deze veranderingen roepen veel vragen op bij camperaars en de industrie. Welke alternatieve brandstoffen worden de komende jaren beschikbaar? Wat betekent dit voor de camperaars die hun camper willen vervangen of aanschaffen? En hoe kunnen camperverkopers en consumentenorganisaties het beste adviseren?

 

Visie en advies

Op basis van het Ecorys-onderzoek heeft NKC haar visie en advies geformuleerd met een focus op 2030. De belangrijkste doelstellingen van NKC zijn:

  • Campervrijheid waarborgen voor toekomstige generaties.
  • Duurzaam camperen mogelijk maken door gefundeerd advies op basis van gedegen onderzoek.
  • Verantwoordelijkheid nemen en nu keuzes maken die het camperplezier in de toekomst duurzaam waarborgen.

 

Belangrijke inzichten uit het onderzoek

Het Ecorys-onderzoek geeft aan welke brandstofopties haalbaar zijn voor de verschillende camperklassen in 2030, 2035 en 2040. De focus ligt op campers met een toegestane maximummassa tussen 2.500 en 4.250 kg, omdat deze categorie het grootst is in de markt. De belangrijkste bevindingen worden tijdens het congres gepresenteerd.

Aanmelden
De NKC nodigt geïnteresseerden uit om zich aan te melden voor het congres door een e-mail te sturen naar [email protected]. Samen kunnen we bouwen aan een duurzame toekomst voor camperaars.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meld je aan of log in om een reactie te plaatsen.